## SHOW 4<sup>th</sup> Pan-European Workshop Shaping Seamless AV Integration in Public Transport

## Thursday 12 October 2023 – Düsseldorf & Monheim am Rhein, Germany



Photos Credit: Tim Kögler for EasyMile & Bahnen der Stadt Monheim

## Agenda (Version 6 Oct 2023)

Time	Торіс	Speakers
Real-life experience of the AV service in Monheim [FULL – REGISTRATIONS ARE CLOSED]		
8.30am	Registration at the Clayton Hotel, Immermannstraße 41, 40210 Düsseldorf	
8.50am *SHARP*	Transfer organized from the Clayton Hotel Düsseldorf to Monheim-am-Rhein	
10.00am (120 min)	Welcome by the team of Bahnen der Stadt Monheim and real-life experience of the AV service integrated to public transport	
12.00pm (90 min)	Transfer back to Düsseldorf and networking lunch at the Clayton Hotel Düsseldorf	
Plenary sessions at the Clayton Hotel Düsseldorf		
2.30pm (5 min)	Welcome & agenda	Henriette Cornet, UITP
2.35pm (10 min)	Welcome from the SHOW Project Coordinator and the SHOW Technical Manager	John McSweeney, UITP Angelos Bekiaris, CERTH/HIT
2.45pm (15 min)	Keynote speech from the European Commission	Andrea de Candido, EC
3.00pm (1 hour)	Session 1 – AV-PT success stories	
10 min	Autonomous ride pooling service within Hamburg's public transport system	Jonas Wigger, MOIA
10 min	Beti's vision for AV services in rural areas	William Levassor, beti
10 min	The Road Ahead: Charting the Course for Autonomous Vehicle Progress	Nathalie Teer, EasyMile
30 min	Q&A and discussion	
4.00pm (30 min)	BREAK	
4.30pm (1 hour)	Session 2 – Ecosystem building	
10 min	Smart Data for Autonomy	Arnaud de La Fortelle, Heex Technologies
10 min	Driverless operations at Terhills – First insights and scale-up perspectives	Tim De Ceunynck, LRM
10 min	Governance model for on-demand shuttle services within public transport	Sofia Pavlakis, RMS
20 min	Q&A and discussion	
5.20pm (40 min)	Rapporteur remarks from SHOW Advisory Board members	
6pm	End	